The Great Silence

The Great Silence

Lengde:
1t 55m
År:
1968
Originaltittel:
Il grande silenzio
Medvirkende:
Jean-Louis Trintignant, Klaus Kinski, Frank Wolff
Musikk:
Ennio Morricone
Land:
Italia, Frankrike
Språk:
Italiensk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

THE GREAT SILENCE var en av filmene som den norske sensuren stoppet. Dermed ble den italienske westernfilmens kanskje fineste øyeblikk aldri vist på kino her hjemme.

Kombinasjonen av de to karakterskuespillerne Jean-Louis Trintignant og Klaus Kinski fungerer utmerket, den ene stum og den andre med sine elegante replikker, men begge iskalde drapsmenn låst i rigide æreskodekser.

Med THE GREAT SILENCE viser Sergio Corbucci sitt mesterlige grep om en genre han selv insisterte på at han hatet og plasserer handlingen i et snøtungt landskap ulikt alle andre italienske westerns. Selv sier regissøren at selve stemningen i filmen ble inspirert av nyheten om Che Guevaras død rett før innspillingen startet.

Musikk av Ennio Morricone

Filmmusikken er ved Ennio Morricone. Han er fremdeles aktiv som komponist og har gjennom en rik karriere komponert musikk til over 500 filmer og tv-serier. Han er særlig kjent for sitt samarbeid med Sergio Leone.

Restaurert kopi

Restaureringen av THE GREAT SILENCE er utført i regi av Cineteca Nazionale. Det er tatt utgangspunkt i negativer som er i selskapet Movietimes eie, og arbeidet er gjort av laboratoriene Augustus Color og Studio Cine i Roma.

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • onsdag 09.05.18 Kl. 18:45
  • torsdag 10.05.18 Kl. 21:00