The Fountain (35mm)

The Fountain (35mm)

Regi:
Darren Aronofsky
Lengde:
1t 36min
År:
2006
Medvirkende:
Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn, Mark Margolis
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år

Darren Aronofskys ambisiøse film om jakten på evig liv.

The Fountain er en odyssé om en manns evige kamp for å redde kvinnen han elsker. Hans episke reise starter i 1500-tallets Spania der conquistadoren Tomas legger ut på sin leting etter den legendariske ungdomskilden som etter sagnet skal gi evig liv.

Som vitenskapsmannen og forskeren Tommy Creo i vår tid, søker han desperat etter å finne en kur mot kreften som er i ferd med å ta livet av hans elskede kone Isabel. På vei gjennom "det dype verdensrommet" som en astronaut i det 26. århundre begynner Tom å forstå mysteriene som har opptatt ham i tusen år. De tre historiene løper sammen i en sannhet, når Thomas fra alle periodene - kriger, forsker og oppdagelsesreisende - lærer om livet, kjærligheten, døden og gjenoppstandelsen.

På samme tid storslått og intim, er The Fountain en historie om kjærligheten og å takle dødelighet som utspiller seg i tre svært forskjellige tidsepoker. Filmskaperen Darren Aronofsky fikk ideen til manuskriptet da han innså at til tross for at mange kulturer har fortellinger om jakten på evig liv, er det forholdsvis få filmer som er laget om letingen etter ungdomskilden.

Filmen vises på flott 35mm!

Tidligere visninger:

  • fredag 05.11.21 Kl. 18:30
  • søndag 07.11.21 Kl. 19:45