The Fabelmans Se trailer

The Fabelmans

Regi:
Steven Spielberg
Lengde:
2t 30min
År:
2023
Manus:
Tony Kushner og Steven Spielberg
Medvirkende:
Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, Jeannie Berlin, Judd Hirsch
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
Norsk filmdistribusjon
Tilhører tema:
Oscar 2023

Filmer er som drømmer du aldri glemmer.

The Fabelmans er en oppveksthistorie satt i Arizona etter 2. verdenskrig. Den handler om unge Sammy Fabelman, som oppdager en sjokkerende hemmelighet som truer med å rive familien fra hverandre, og hvordan filmer kan hjelpe oss til å finne sannheten om hverandre og om oss selv.

The Fabelmans er en dypt personlig film for Steven Spielberg, sterkt inspirert av hans egen barndom og oppvekst. Den er skrevet av Spielberg sammen med Pulitzerprisvinneren Tony Kushner, som tidligere er Oscarnominert for Spielbergs Lincoln og München. The Fabelmans var nominert til syv Oscar-priser, deriblant for beste film, beste kvinnelige skuespiller, beste regissør og beste manus.

Det finnes knapt en filmregissør som forteller så elegant, sømløst og underholdende med lyd og bilder som Steven Spielberg. Som har så komplett oversikt over detaljene og de små scenene man ender opp med å huske lengst (stikkord: hårspray). Som får to og en halv time til å gå så innmari fort. Ingen er så dyktige til å instruere barn og unge skuespillere som ham. – VG, terningkast 5

Billetter:

Tidligere visninger:

  • lørdag 11.03.23 Kl. 17:15
  • mandag 13.03.23 Kl. 20:30