THE DARJEELING LIMITED + HOTEL CHEVALIER

THE DARJEELING LIMITED + HOTEL CHEVALIER

Regi:
Wes Anderson
Lengde:
1t 31min + 13 min
År:
2007
Manus:
Wes Anderson, Roman Coppola og Jason Schwartzman
Medvirkende:
Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Anjelica Huston
Land:
USA, India
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I The Darjeeling Limited møter vi de tre særs forskjellige brødrene Jack (Jason Schwartzmann), Peter (Adrian Brody) og Francis Whitman (Owen Wilson) på togekspressen Darjeeling Limited.

De er på en slags spirituell togreise gjennom India, fremdeles preget av farens plutselige død ett år tidligere. Initiativtakeren Francis håper at denne reisen kan få dem til å komme nærmere hverandre og samtidig løse deres respektive livskriser.

The Darjeeling Limited er en annerledes road movie som utforsker dysfunksjonelle familieforhold med glimt i øyet. Kjernen av filmen er nokså depressiv. Tunge temaer som depresjon, selvmord, fornektelse og sorg tas opp på en fargerik, til og med oppløftende måte.

Som i mange andre Wes Anderson-filmer er lydsporet verdt å trekke frem. Ingen originalmusikk ble skrevet til filmen, men kjente og ukjente pop-perler fra 60- og 70-tallet flettes elegant inn i handlingen, til glede for alle musikkhipstere der ute. Vi får servert flere herlige scener i sakte film der musikken virkelig kan tas inn og nytes.

Før filmen vises den 13 minutter lange kortfilmen Hotel Chevalier (2007) som er en prolog til hovedfilmen.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Filmklubbmedlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider

Billetter:

  • lørdag 25.03.23 Kl. 15:00