Status Syria: 10 år med krig (Panelsamtale + filmvisning av "The Cave")

Status Syria: 10 år med krig (Panelsamtale + filmvisning av "The Cave")

Regi:
Feras Fayyad
Lengde:
1t 47min
År:
2019
Medvirkende:
Amani Ballour, Salim Namour
Land:
Syria
Språk:
Arabisk og engelsk (Engelsk tekst)
Aldersgrense:
15 år

***OBS! Arrangementet er gratis, men billett må bestilles på forhånd***

Det er nå 10 år siden borgerkrigen i Syria startet. Krigen har ført til enorme ødeleggelser, og nærmere halvparten av landets befolkning er drevet på flukt. Ifølge FN er flere hundretusener drept. Mange ulike parter og interesser er involvert, både innad i Syria og internasjonalt – og en løsning synes vanskelig å oppnå. Er det håp for Syria?

15.-19. juni setter Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø opp tre filmer om Syria. I forkant av den første filmvisningen 15. juni (THE CAVE – se nærmere beskrivelse under) inviterer Verdensteatret, i samarbeid med Solidaritet med Kurdistan Tromsø, FN-sambandet og Internasjonalt Seminar til panelsamtale for å se nærmere på hva som har skjedd Syria, hva som foregår nå og ikke minst hvilke fremtidsscenarioer som kan være sannsynlige.

I panelet:

Cecilie Hellestveit, statsviter og jurist med doktorgrad om borgerkrig og folkerett. Hellestveit arbeider som konflikt- og folkerettsforsker ved Folkerettsinstituttet.

Svein Olsen, politiker og aktivist fra Bodø. Pensjonert tannlege, har vært i Syria flere ganger for å arbeide og observere situasjonen nærmere.

Beth Hartmann, aktivist fra Oslo, var med på å opprette Solidaritet med Kurdistan i Norge i 2014.

Moderator: Knut Marius Uddu Skjerve, FN-sambandet

Publikum vil slippes til for å stille spørsmål eller gi innspill til panelet.

Om THE CAVE:

Regissør Feras Fayyad, som tidligere har laget den Oscar-nominerte dokumentaren Last Men in Aleppo, lar et sykehus og den kvinnelige legen Dr. Amani være fokuset i The Cave – en krigsdokumentar som med rette ble nominert til Oscar. Opptakene er gjort fra 2016 til 2018, og filmen er et unikt vitnesbyrd fra byen Ghouta i nærheten av Damaskus, der et nettverk av hemmelige tunneler under byen fungerer som oppholdssted for befolkningen under krigens umenneskelige herjinger på overflaten.

Arrangementet er del av et fokus på konflikten i Syria, støttet av Fritt Ord.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 15.06.21 Kl. 18:00