THE BEACH [35mm]

THE BEACH [35mm]

Regi:
Danny Boyle
Lengde:
1t 59m
År:
2000
Medvirkende:
Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen, Tilda Swinton, Robert Carlyle
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Danny Boyles genierklærte og utskjelte klassiker fyller 20 år.

THE BEACH er et drama med svarte undertoner i idylliske omgivelser.

Leonardo DiCaprio spiller en ung bereist mann som ankommer Bangkok uten forventninger. Der møter han et fransk kjærestepar. Sammen legger de ut på leting etter alle backpackeres store drøm. De søker et uberørt paradis som ennå ikke har blitt forgiftet av sivilisasjonen. Det går rykter om den mystiske "Stranden," der et utvalgt lite samfunn lever i harmoni med naturen og seg selv, og de tre vennene bestemmer seg for å finne stedet. Etterhvert begynner mystiske ting å skje.

Filmen er basert på Alex Garlands prisvinnende bok, som ble en umiddelbar kultklassiker da den ble utgitt, spesielt blant unge og eventyrlystne reisende. Da jobben med å filmatisere boken gikk til Danny Boyle og hans inntil da faste manusforfatter John Hodge var forventningene høye, men da filmen kom ut delte den både publikum og filmanmelderne. For noen var den for pretensiøs og glattpolert, for andre et visuelt storslått og psykologisk mektig drama.

Tjue år etter THE BEACH først så dagens lys fortjener den et gjensyn og Verdensteatret feirer med å vise den på flott 35mm format.

Tidligere visninger:

  • lørdag 17.10.20 Kl. 19:15
  • torsdag 22.10.20 Kl. 19:30