The Banshees of Inisherin Se trailer

The Banshees of Inisherin

Regi:
martin mcdonagh
Lengde:
1t 54min
År:
2023
Manus:
Martin McDonagh
Medvirkende:
Colin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan, Kerry Condon
Land:
USA, Irland
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
Disney
Tilhører tema:
Oscar 2023

Nytt tragikomisk mesterverk fra regissøren av Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - nominert til hele 9 Oscars!

Vi befinner oss på den lille øya Inisherin utenfor Irland, året er 1923 og drønnene fra den irske borgerkrigen kan høres i det fjerne. Lokalsamfunnet er av den trauste sorten der hver dag ligner den forrige, og der de aller fleste tilsynelatende er fornøyde med tingenes tilstand, deriblant Pádraic Súilleabháin spilt av Colin Ferrel. Når hans livslange venn, Colm Doherty, plutselig en dag annonserer at han ikke lenger vil ha noe med Pádraic å gjøre, med den begrunnelsen at han ønsker noe mer ut av livet enn endeløse passiarer på den lokale puben, er det som om hele hans eksistens snus på hodet. Når Colm i tillegg truer med å klippe av seg èn finger for hver gang Pádraic forsøker å kontakte ham, er lerretet spent opp for en tragikomedie som klarer mesterstykket å få deg til å ta til tårene samtidig som du hikster av latter.

The Banshees of Inisherin er Martin McDonaghs fjerde, og på mange måter mest modne, film. Der hans tidligere filmer var kjennetegnet av en kynisme og en ironisk distanse, er The Banshees of Inisherin mer empatisk og psykologisk dyptloddende. Takket være et bunnsolid manus med stort tolkningsrom, og noen av de beste skuespillerprestasjonene vi har sett fra Farrel og Gleeson, for ikke å snakke om billedkomposisjoner som tidvis kan minne om noe fra legendariske John Ford (også på sett og vis aktuell i en annen film på programmet denne måneden!), har dette blitt en film man kommer til å snakke om og diskutere i lang tid fremover.

Filmen er nominert i hele ni Oscar-kategorier, deriblant for beste film, beste regi og beste skuespiller.

Se også Martin McDonaghs Undercover i Brügge, debutfilmen som også har Colin Farrell og Brendan Gleeson i hovedrollene, når Tromsø Filmklubb setter den opp onsdag 1. mars kl. 21.00! Billetter til denne filmen kjøpes direkte hos filmklubben på www.tromsofilmklubb.com

The Banshees of Inisherin er en skikkelig publikumsvinner med saftige miljøskildringer, og godt skuespill i alle hoved- og biroller. Spesielt Colin Farrell har sjeldent vært bedre enn han er i denne filmen – Filmpolitiet NRK, Terningkast 5.

Tidligere visninger:

  • onsdag 01.03.23 Kl. 18:45
  • fredag 03.03.23 Kl. 13:00
  • søndag 12.03.23 Kl. 18:15