The Artist Se trailer

The Artist

Regi:
Michel Hazanavicius
Lengde:
1t 40m
År:
2011
Originaltittel:
The Artist
Medvirkende:
Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman
Musikk:
Ludovic Bource
Land:
Belgia, Frankrike
Språk:
Stumfilm med engelske mellomtekster
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2012

Som et punktum for årets festival viser vi fjorårets store kinosjarmør, The Artist. Denne splitter nye stumfilmen stakk av med fem Oscar, og en bråte andre priser. Det er en stumfilm, og samtidig en hyllest til stumfilmen, det er kunst, som etterligner kunst. Det er en herlig avrunding av årets Stumfilmdager!

Året er 1927, og vi møter stumfilmstjernen George Valentin: Han er på toppen av sin karriere, og hele filmverdenens yndling. Ved en tilfeldighet møter han Peppy Miller, en ukjent, men sulten skuespillerinne. De får selvsagt et godt øye til hverandre, men med lydfilmens ankomst blir deres status snudd totalt på hodet.

Slutten av 20-tallet var tida da lydfilmen slo igjennom for fullt. Hollywood-stjernene var like store da som nå, og siden de tydeligvis ikke har forandret seg så mye, trenger man ikke være særlig bevandret i sjangeren for å kjenne igjen typene. The Artist er kunst som etterligner kunst, og inneholder alt en god film fra epoken skal ha: drama, komikk, kjærlighet, sjarmerende stjerner, stepping og skjønnhetsflekker.

http://www.youtube.com/watch?v=OK7pfLlsUQM