The Act of Killing - Director's Cut med innledning Se trailer

The Act of Killing - Director's Cut med innledning

Regi:
Anonymous, Christine Cynn, Joshua Oppenheimer
Lengde:
2 timer, 39 min.
År:
2012
Medvirkende:
Anwar Congo, Herman Koto, Ibrahim Sinik, Sakhyan Asmara, Adi Zulkadry, Safit Pardede, Syamsul Arifin
Land:
Danmark, Indonesia, Norge, Storbritannia
Språk:
Indonesisk / Engelsk tekst
Tilhører tema:
Nominert til Oscar

Regissør Christine Cynn presenterer The Act of Killing - Director's Cut på Verdensteatret!

The Act of Killing har gått sin seiersgang på festivaler verden rundt og høstet før jul den mest imponerende rekken av seksere fra norske filmanmeldere vi noen gang har sett! Filmen er nå nominert til Oscar i kategorien Beste dokumentar og i kveld kommer en av regissørene bak filmen, Christine Cynn, til Verdensteatret for å presentere filmen.

En grensesprengende dokumentar du aldri har sett lignende til!

The Act of Killing følger lederne av Indonesias dødsskvadroner som myrdet over en million mennesker på 1960-tallet. Disse drapsmennene dyrkes i dag som helter i Indonesia. Regissører Joshua Oppenheimer, Anonymous og Christine Cynn har brukt ledernes lidenskap for Hollywood til å få dem til å gjenskape sine grufulle handlinger gjennom fiksjonsfilm. Resultatet er en grensesprengende hybridfilm som avdekker overgrepene som ble gjennomført og mentaliteten som lå til grunn.

The Act of Killing var åpningsfilm på Copenhagen International Documentary Film Festival (CPH:DOX) 2012, hvor den også vant hovedprisen DOX:Award for beste dokumentar. Filmen er også vist på de prestisjefylte festivalene Toronto og Telluride, samt i Panorama-programmet i Berlin 2013. I Berlin ble filmen belønnet med to priser: Publikumsprisen og Den økumeniske prisen. Filmen vant også Gullstolen for beste norske dokumentarfilm på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

2. mars kan den vinne Oscar for Beste dokumentarfilm.

http://www.youtube.com/watch?v=SD5oMxbMcHM