Tár Se trailer

Tár

Regi:
Todd Field
Lengde:
2t 37min
År:
2023
Manus:
Todd Field
Medvirkende:
Cate Blanchett, Mark Strong, Sydney Lemmon
Land:
USA
Språk:
Engelsk, tysk (norsk tekst)
Distribusjon:
UIP
Tilhører tema:
Fokus: Todd Field, Oscar 2023

Cate Blanchett briljerer som den klassiske komponisten Lydia Tár, en rolle som ga henne prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Venezia.

Cate Blanchett er Lydia Tár: en banebrytende, talentfull, stilrik og kontroversiell figur i klassisk musikk. Hun er den første kvinnelige hoveddirigenten for Berlinfilharmonien, og en av få såkalte EGOTs (vinner av prestisjeprisene Emmy Award, Grammy Award, Oscar-prisen og Tony Award). Lydia nyter anerkjennelsen og berømmelsen hun har opparbeidet seg gjennom karrieren, men tilværelsen kommer med en skyggeside: hun er både kald og hensynsløs, noe som vil komme til å koste henne mye.

Tár er et fascinerende portrett om en kompleks kvinne, maktmisbruk og den klassiske musikkscenen - med Cate Blanchett i sitt livs rolle som allerede har gitt henne en Golden Globe og BAFTA, samt en Oscar-nominasjon til beste kvinnelige hovedrolle.

Tár er Todd Fields tredje spillefilm, og hans første siden Little Children i 2006. Den har figurert på mange internasjonale kritikeres årsbestelister for 2022, og var nominert til seks Oscar-priser, blant annet for beste film, beste regi, beste kvinnelige hovedrolle og beste manus.

Filmen inngår i vårt fokus på Todd Field sammen med In the Bedroom og Little Children.

Billetter: