Systemsprengeren

Systemsprengeren

Regi:
Nora Fingscheidt
Lengde:
2t
År:
2019
Originaltittel:
Systemsprenger
Medvirkende:
Helena Zengel, Albrecht Schuch, Gabriela Maria Schmeide, Lisa Hagmeister
Land:
Tyskland
Språk:
Tysk tale, engelske undertekster
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Tiltakene blir verre jo eldre du blir.

Systemsprengeren, regissert av Nora Fingscheidt, er et intenst og sosialrealistisk drama som tar for seg hvor grensen går for hvor mye hjelp man kan gi til et såkalt problembarn. Ni år gamle Benni (Helena Zengel) er et barn med mye kjærlighet, men skaper så mye kaos at barnevernet må gjøre store tiltak for å hjelpe henne.

Filmen tar for seg det vanskelige temaet om hvor mye systemet skal gjøre for å hjelpe en øyensynlig umulig enkeltsak før de kan gi opp. Den viser spenningen mellom hvordan sosialarbeiderne er nødt til å oppføre seg profesjonelt, samtidig som de personlig påvirkes sterkt av barnets situasjon. Filmen skildrer også troverdig og godt den vanskelige dynamikken mellom sosialarbeiderne og Benni; Helena Zengels oppsiktsvekkende prestasjon får frem hvor mye godt som bor i Benni, samtidig som man får et tydelig inntrykk av hvor frustrerende det er for sosialarbeiderne som forsøker å hjelpe henne.

Nora Fingscheidt brukte fem år på research i ulike støttesenter og hos barnepsykologer, og ønsket å lage filmen for å øke oppmerksomheten rundt traumatiserte barn som Benni. I løpet av filmen blir man oppriktig glad i Benni og forstår de mange sidene ved «problembarn». Filmen er svært engasjerende og følelsesladet, både hjertevarmende og frustrerende.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • lørdag 02.10.21 Kl. 15:00