SWANS: WHERE DOES A BODY END? Se trailer

SWANS: WHERE DOES A BODY END?

Regi:
Marco Porsia
Lengde:
2t 3m
År:
2019
Medvirkende:
Michael Gira, Blixa Bargeld, Thurston Moore, Lee Ranaldo, Devendra Banhart
Foto:
Marco Porsia & Christian Storms
Land:
Canada, USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Distribusjon:
Monoduo Films
Tilhører tema:
Musikk på kino

En intim, hardtslående og underholdende dokumentarfilm om det legendariske bandet Swans og deres frontfigur Michael Gira.

WHERE DOES A BODY END følger bandet Swans fra deres oppstart som et brutalt, konfronterende postpunk-band som hadde sitt opphav i New York på begynnelsen av 80-tallet, i likhet med sine kolleger og mer velkjente Sonic Youth, til deres forsøk på bryte inn i den kommersielle mainstreamen på 90-tallet via indierockens storhetstid og frem til i dag. Gjennom oppløsninger og kaos (både på og av scenen) til deres usannsynlige status som et av de mest anerkjente og ambisiøse band rockverdenen noen gang har sett.

Swans har alltid vært en samling av musikere, men den ene konstanten som har vært der siden starten er vokalist og låtskriver Michael Gira. Med ubegrenset tilgang til hundrevis av timer med arkivmateriale av både Gira og Swans, inkludert live- og studioopptak og bilder som aldri tidligere har vært vist, tar regissør Marco Porsia oss med på innsiden av bandets historie. Filmen er både en historietime om musikken, en tidsmaskin som tar deg med til en svunnen tid, en turnédagbok og en konsertfilm - men mest av alt er det en film om livet som kunstner og artist, som ofte er utfordrende og går over flere tiår med usikkerhet og risiko, alt for å skape ny musikk og kunst. For som Gira sier: "What else am I going to do?"

Innledning ved Sveinung Wålengen, leder ved Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø.

NB! Filmen vises uten norske undertekster.

- There really is no other force of music like Swans. Swans stands alone, integral, drenched in pathos. A band to end all bands. - Thurston Moore, Sonic Youth

Tidligere visninger:

  • torsdag 21.05.20 Kl. 20:00