Suspiria

Suspiria

Regi:
Dario Argento
Lengde:
1t 39min
År:
1977
Manus:
Dario Argento & Daria Nicolodi
Medvirkende:
Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci, Miguel Bosé, Barbara Magnolfi
Land:
Italia
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Dario Argentos legendariske horrorfilm!

I Suspiria følger vi Suzy, en amerikansk ballettstudent som nettopp har ankommet Tyskland der hun skal begynne på en prestisjefylt ballettskole. Hennes første møte med skolen er stengte dører og at hun ser ei jente som kommer løpende hysterisk ut av skolen. Hun finner senere ut at jenta hun så døde den kvelden. Etter at hun til slutt kommer seg inn i skolebygningen blir ting bare merkeligere og merkeligere; flere dødsfall og rare lyder i nattens mulm og mørke. Hun begynner å mistenke at ting ikke er helt som de skal være på dette stedet. Det virker som om lærerne driver på med mer enn bare danseundervisning...

Suspiria er en fantastisk skrekkfilm. Selve historien er relativt enkel, så det er det visuelle og auditive som bærer filmen. Sterke farger, stemningsfull musikk og nydelige kulisser og sett gir filmen en helt unik atmosfære. Du kan forvente skrekkblandet fryd i denne blodige feberdrømmen av en film.

Med nyinnspillingen fra 2018 har Suspiria nådd ut til et nytt publikum. Du får nå en unik mulighet til å få sett originalen på det store lerretet.

Filmen vises som del av temaet DANS.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Filmklubbmedlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 02.11.22 Kl. 21:00