Summer of Soul Se trailer

Summer of Soul

Regi:
Questlove
Lengde:
1t 57m
År:
2021
Originaltittel:
Summer of Soul (...or, When the Revolution Could Not Be Televised)
Musikk:
Stevie Wonder, Mahalia Jackson, Nina Simone, The 5th Dimension, The Staple Singers, Gladys Knight & the Pips, Blinky Williams, Sly and the Family Stone, m.fl.
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (utekstet)
Aldersgrense:
Tillatt for alle

Sundance-vinneren er en film som får deg til å gråte, le og falle av stolen i begeistring på samme tid. Musikkens og revolusjonenes rå kraft og energi forenes til en uforglemmelig opplevelse.

SUMMER OF SOUL er en film som får hoftene til å miste kontrollen og sansene til å løpe løpsk. En film om en kamp som dessverre stadig er like relevant.

Året er 1969 og 300 000 mennesker har samlet seg for å feire afroamerikansk historie, kultur, musikk og mote. I løpet av seks helger går Harlem Cultural Festival av stabelen i Mount Morris Park. Opptakene av festivalen, som inkluderer konserter med storheter som Stevie Wonder, Nina Simone, Gladys Knight, 5th Dimension og en duett mellom Mahalia Jackson og Mavis Staples – for å nevne noen få – har i 50 år vært stuet vekk i en kjeller. I Ahmir «Questlove» Thompsons (trommeslageren fra The Roots m.m.) regidebut er disse historiske opptakene bakt sammen med nye intervjuer, og resultatet er SUMMER OF SOUL (...OR, WHEN THE REVOLUTION COULD NOT BE TELEVISED): Et overflødighetshorn av uforglemmelig musikk og uovertruffen festivalstemning, og en film som definitivt kommer best til sin rett som en kollektiv opplevelse i en kinosal med skikkelig lyd.

Mirage er Norges nye internasjonale festival og arena for "the art of the real", med fokus på den kunstnerisk kreative kinodokumentaren. Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø samarbeider med festivalen om et utvalg nøye utplukkede filmer.

Tidligere visninger:

  • fredag 24.09.21 Kl. 21:30