SUFFLØSEN [35mm]

SUFFLØSEN [35mm]

Regi:
Hilde Heier
Lengde:
1t 40m
År:
1998
Medvirkende:
Hege Schøyen, Sven Nordin, Philip Zandén, Sigrid Huun
Land:
Norge
Språk:
Norsk
Aldersgrense:
7 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Operafestivalen

SUFFLØSEN er en sorgmunter historie om en kvinnes livssituasjon, både i og utenfor hennes elskede opera.

Mange liker musikk, men ikke alle lever sitt liv rundt den. Ikke alle finner sitt emosjonelle utløp og utfoldelse i de samme tonene. Men det gjør Siv, som jobber i Den Norske Opera som suffløse. Hun lever sitt liv i en boks på gulvet i operaen hvor nesten ingen kan se henne. Siv har aldri tatt stor plass.

Siv bor i en leilighet på loftet hos moren. Hun blir stormforelsket i den fraskilte legen Fred, som på sin side er lite opptatt av opera. Hun flytter inn hos ham, i et hjem preget av hans tidligere ekteskap, hans barn og hans vaner. Sivs egne ting blir stuet vekk. Fred gjør det Fred vil, og det gjør Siv også. En komisk ulykkelighet for dem begge. Livet som gift kvinne blir ikke helt det Siv hadde tenkt seg, og hun søker mer og mer tilflukt i musikken og jobben. Men da en ny, svensk musiker begynner ved operaen er det som om et friskt og litt farlig pust kommer inn i livet hennes, og den lille boksen på gulvet føles for trang.

SUFFLØSEN skildrer situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i. Samtidig opplever vi suffløsens usynlige, bortgjemte tilværelse under de storslåtte og kraftfulle scener fra operaen "Aida" av Verdi. En slags fluktig parallellhistorie til hennes trange virkelighet.

Filmen vises fra originalt 35mm format.

Tidligere visninger:

  • søndag 18.10.20 Kl. 18:00