Stumfilmdager: The Prostitute / Live: Barentsbandet (NO/RU)

Stumfilmdager: The Prostitute / Live: Barentsbandet (NO/RU)

Regi:
Oleg Frelikh
Lengde:
1t 19m
År:
1927
Originaltittel:
PROSTITUTKA / UBITAJA ZHIZN’U
Manus:
Noi Galkin, Elisaveta Demidovitsj
Medvirkende:
Vera Orlova, Vasilij Jaroslavtsev, Elisaveta Yarosh, Olga Bonus, Ivan Lagutin
Foto:
N. Winkler
Musikk:
Jon-Eirik Boska, Anna Spiridonova, Elina Waage Mikalsen, Evelina Petrova
Land:
Sovjetunionen, Hviterussland
Språk:
Stumfilm
Distribusjon:
Gosfilmofond RF
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2018

Tre kvinners historier er vevd sammen i et forsøk å vise publikum den «riktige» veien ut av prostitusjonens klamme grep. Årets stumfilmprosjekt på TIFF, med musikk fra et spennende enesemble bestående av norske og russiske musikere.

THE PROSTITUTE er et sosialt drama som på en til tider veldig naiv, men også ganske så morsom måte, skildrer prostitusjon som en samfunnsutfordring. Tre kvinners historier er vevd sammen i et forsøk å vise publikum den «riktige» veien ut av uføret. Hovedkarakteren her er Nadesjda, som mister sin mann i en ulykke. Hun blir alenemor med to barn, og et av dem er alvorlig sykt. Under disse vanskelige omstendighetene velger hun å slå seg sammen med en usympatisk og skamløs slakter – som tvinger henne til å bli prostituert. THE PROSTITUTE er den aller første filmen produsert i Hviterussland. Oleg Frelikh (1877-1953) var født i Moskva. Han er primært kjent som skuespiller fra stumfilmepoken, men hadde sin siste rolle på lerretet så sent som i 1950. THE PROSTITUTE var hans debutfilm som regissør.

Jon-Eirik Boska, Anna Spiridonova, Elina Waage Mikalsen og Evelina Petrova
Jon-Eirik Boska, Anna Spiridonova, Elina Waage Mikalsen og Evelina Petrova

LIVE: BARENTSBANDET (NO/RU)
Musikerne er Jon-Eirik Boska (elektronika, perkusjon, musikalsk leder), Anna Spiridonova (fiolin, bass), Elina Waage Mikalsen (elektronika, vokal), Evelina Petrova (trekkspill, vokal). Forestillinga hadde urpremiere på TIFF 2018. Under hele festivaluka jobbet bandet sammen i studio, og komponerte ny musikk til dette spennende eksemplet på sovjetisk propaganda. Etter Stumfilmdager skal forestillinga på turné i Russland. Prosjektet er støttet av Barentskult.

Tidligere visninger:

  • lørdag 21.04.18 Kl. 20:00