Stumfilmdager: The Farmer's Wife / Live: John Sweeney (UK)

Stumfilmdager: The Farmer's Wife / Live: John Sweeney (UK)

Regi:
Alfred Hitchcock
Lengde:
2t 9m
År:
1928
Musikk:
John Sweeney
Land:
USA
Språk:
Stumfilm
Distribusjon:
British Film Institute
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2018

Før han ble kjent for sine nervepirrende thrillere laget Alfred Hitchcock også lystigere filmer. The Farmer’s Wife er en romantisk komedie – og en av de mest underholdende fortellingene fra Hitchcocks stumfilmkarriere!

Før han ble kjent for sine nervepirrende thrillere, laget Alfred Hitchcock også lystigere filmer. Den romantiske komedien THE FARMER’S WIFE handler om bonden Sweetland, som har blitt enkemann og er på utkikk etter ny kone. Med hjelp fra hushjelpen Araminta lager han en liste over potensielle kandidater. Selvfølgelig går ikke alt helt etter planen.

Historien er hentet fra Eden Phillpotts teaterstykke ved samme navn. Bonden Sweetland (Jameson Thomas) har blitt enkemann og er på utkikk etter ny kone. Med hjelp fra hushjelpen Araminta (Lilian Hall-David) lager han en liste over potensielle kandidater, i jakten på den perfekte partner. Alt går ikke helt etter planen. Den ulykksalige bonden blir gang etter gang avvist på pinlig vis. Kanskje er det på tide å kvitte seg med stoltheten og heller innse at den ideelle brud befinner seg nærmere enn bonden vil innrømme?

The Farmer’s Wife er en velspilt og flott iscenesatt komedie fra det sørvestlige England, der Hitchcock får utløp for sin teft for farse. Da filmen kom fikk den skryt i engelsk presse for å være en vellykket filmatisering av Phillpots stykke, supplert med slående landskapsbilder og originalitet.

John Sweeney
John Sweeney

LIVE: JOHN SWEENEY (UK)

Den UK-baserte pianisten John Sweeney (opprinnelig fra New Zealand) sørger for live akkompagnement denne kvelden. Få er like egnet som ham til oppgaven; han har reist jorda rundt med British Film Institute sitt prosjekt The Hitchcock 9, i forbindelse med at samtlige av Hitchcocks stumfilmer ble restaurert og presentert for publikum.

A restoration by the BFI National Archive in association with STUDIOCANAL
Restoration funding provided by Matt Spick
Additional funding provided by Deluxe 142

Tidligere visninger:

  • torsdag 19.04.18 Kl. 20:30