Stumfilmdager: Shoes / Live: Jason Singh (UK), Nasra, Bernt Simen Lund Forfilm: Suspense / Live: B6 (CHN)

Stumfilmdager: Shoes / Live: Jason Singh (UK), Nasra, Bernt Simen Lund Forfilm: Suspense / Live: B6 (CHN)

Regi:
Lois Weber, Phillips Smalley
Lengde:
52m
År:
1916
Medvirkende:
Mary MacLaren, Harry Griffith, Mattie Witting, William V. Mong
Musikk:
Jason Singh, Nasra, Bernt Simen Lund
Land:
USA
Språk:
Stumfilm
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2018

Hvor mye kan et menneske tåle av fattigdom og desperasjon?

Eva Meyer er eldst i en søskenflokk på fire jenter. Far drikker og mor har sitt å stri med. Eva er den eneste med fast jobb, men hennes butikklønn rekker knapt nok til mat til familien. Hun har ikke råd til å holde seg med ordentlige klær og må legge papp i sine slitne, hullete sko for å holde regn og småstein ute. Evas ære blir satt på alvorlig prøve når den velstående, sleipe Charley banker på døra. Hva slags valg har hun egentlig? Hvor mye kan et menneske tåle av fattigdom og desperasjon? Problemstillinga er dessverre ikke mindre aktuell i verden i dag enn den var i 1916.

Jason Singh, Nasra og Bernt Simen Lund
Jason Singh, Nasra og Bernt Simen Lund

LIVE: JASON SINGH (UK), NASRA, BERNT SIMEN LUND
Vokalartist Jason Singh (UK) og perkusjonist Nasra har i vinter jobbet sammen med forestillingen "Vinduer" på Hålogaland teater. Nå tar de samarbeidet videre inn i Stumfilmdager og komponerer og fremfører musikk til SHOES. Med seg har de cellist Bernt Simen Lund.

FORFILM: SUSPENSE / LIVE: B6 (CHN)
Regi: Lois Weber (USA 1913, 10m)
En thriller om en stalker som truer en kvinne (spilt av regissør Lois Weber selv) og hennes barn. Soundtracket blir besørget av årets artist in residence, Lou Nanli, bedre kjent som B6. Han er Kinas mest kjente og respekterte elektronika-artist og musikkprodusent, og er regnet som en pionér innen elektronisk musikk i hjemlandet. B6 skal oppholde seg i Tromsø i ti dager, og bidrar med musikk under både Stumfilmdager og Kinesiske filmdager på Verdensteatret. 

Tidligere visninger:

  • fredag 20.04.18 Kl. 21:30