STUMFILM, MAGI OG LYDEFFEKTER / LIVE: KRISTIN BOLSTAD & KJETIL SCHJANDER LUHR

STUMFILM, MAGI OG LYDEFFEKTER / LIVE: KRISTIN BOLSTAD & KJETIL SCHJANDER LUHR

Lengde:
1t
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2019

En underholdende og lærerik forestilling der du blir kjent med hvordan musikk og lydeffekter kan forme opplevelsen vår av en film.

Forestillingen ledes av musikerne Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr. All effektlyd og musikk lages live i kinosalen.

Hva slags lyder har en science fiction-film? Hva er egentlig lydeffekter? Hvordan laget man filmlyd før lydfilm var oppfunnet? Dette og mye mer utforsker vi i forestillingen Stumfilm, magi og lydeffekter. Du får se filmperler fra kinoens barndom og klassiske sjangre som science fiction og slapstick. Musikerne Kristin Bolstad og Kjetil Schjander Luhr har med seg et imponerende utvalg av instrumenter, dingser og kjøkkenredskaper. Underveis får du blant annet bli med Roald Amundsen på ekspedisjon til Sydpolen og stifte bekjentskap med filmer fra brødrene Lumière og Georges Méliès. Forestillingen avrundes med en av Buster Keatons morsomme slapstick-komedier. Et must for alle som er nysgjerrig på hvordan lyd og bilder virker sammen i en film!

Forestillinga er utviklet av Cinemateket i Oslo og arrangeres av Tromsø Barnefilmklubb med støtte fra Frifond.

NB: Forestillinga er en del av Stumfilmdager 2019 og i regi av Tromsø Barnefilmklubb. Billetter kan ikke kjøpes på nett, kun i døra på Verdensteatret før forestillingsstart.

Tidligere visninger:

  • lørdag 06.04.19 Kl. 12:00