STRANGER THAN FICTION

STRANGER THAN FICTION

Regi:
Marc Foster
Lengde:
1t 53 min
År:
2006
Medvirkende:
Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal, Dustin Hoffman, Emma Thompson, Queen Latifah
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale (norske undertekster)
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Filosofisk filmklubb

Dette er historien om en mann som heter Harold Crick... og armbåndsuret hans. Harold Crick var en mann av uendelige tall, endeløse regnestykker og bemerkelsesverdig få ord. Og armbåndsuret hans sa enda mindre.

En morgen begynner den tilsynelatende gjennomsnittlige og generelt ensomme ligningskontorarbeideren Harold Crick å høre en kvinnelig stemme beskrive hans minste lille handling, tanke og følelse - alarmerende presist. Harolds nøye organiserte liv snus på hodet av fortellerstemmen bare han kan høre, og når stemmen uttaler at Harold Crick står overfor sin snarlige død, innser han at han må finne ut hvem som skriver historien og at han må overtale henne til å forandre slutten.

Stemmen i Harolds hode viser seg å tilhøre den en gang så feirede, men nå nesten glemte romanforfatteren Karen "Kay" Eiffell, som sliter med å skrive slutten på det som meget vel kan bli hennes beste bok. Den eneste utfordringen som gjenstår er hvordan hun kan ta livet av hovedpersonen sin, men lite er hun klar over at Harold Crick lever i beste velgående og har et utmerket kjennskap til ordene hennes og planene hun har for ham.

Forestillingen er i regi av Filosofisk filmklubb ved Universitetet i Tromsø.

Billetter: