Strange Days Se trailer

Strange Days

Regi:
Kathryn Bigelow
Lengde:
2t 25m
År:
1995
Medvirkende:
Ralph Fiennes, Angela Bassett, Juliette Lewis, Tom Sizemore, Michael Wincott
Land:
USA
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Cheer up. The world’s about to end in ten minutes anyway.

Los Angeles 1999. Et nytt årtusen står for døren. I kjølvannet av drapet på den politisk engasjerte rapperen Jeriko One er forholdet mellom byens svarte befolkning og politiet nært bristepunktet. Lenny Nero (Ralph Fiennes) er svartebørshandler som selger SQUID-videoer, en ulovlig teknologi som lar seeren føle og se alt gjennom øynene til personen som har tatt det opp. Nero blir mot bedre viten sugd inn i konflikten og sitter på nøkkelen som kan forhindre eller utløse et opprør.

Da STRANGE DAYS kom ut i 1995 var det en gigantisk flopp som satt Kathryn Bigelows (Hurt Locker, Zero Dark Thirty) karriere på vent. Både filmen og Bigelow har de seneste årene fått en kritisk renessanse. Filmen er ubestridelig et produkt av 90-tallet, og trekker inspirasjon fra alt fra Rodney King-opptøyene i LA i 1992 til OJ Simpson-saken. Filmens tematikk er allikevel svært relevant i dag, og tar opp temaer som politivold, voldtekt, rasisme og maktmisbruk. Filmens SQUID-scener er filmet i førsteperson og gir flere øyeblikk et sterkt voyeuristisk og ubehagelig preg.

Trivia: Filmen var et samarbeid mellom Bigelow og hennes tidligere ektemann James Cameron, som var en av manusforfatterne.

Medlemskap og billetter til filmklubben kjøpes i døra før hver forestilling.

Tidligere visninger:

  • onsdag 14.03.18 Kl. 21:00