Språk og Film: Finnish Blood, Swedish Heart Se trailer

Språk og Film: Finnish Blood, Swedish Heart

Regi:
Mika Ronkainen
Lengde:
1 time, 30 min.
År:
2012
Originaltittel:
Laulu Koti-Ikävästä
Manus:
Mika Ronkainen
Medvirkende:
Kai Latvalehto, Tauno Latvalehto, Oiva Latvalehto
Foto:
Vesa Taipaleenmäki
Land:
Finland
Språk:
Finsk / Svensk / Engelsk tekst
Tilhører tema:
Språk og film

I forbindelese med Språkåret 2013 ønsker Verdensteatret å debattere og vise filmer som på ulike vis tematiserer språk.

Det blir både spillefilmer og dokumentarfilmer, og alle visningene innledes med ei faglig innledning fra en språkforsker – og etter visningene åpnes det for spørsmål, kommentarer og samtale.

Visningsrekka blir utviklet i samarbeid med Universitetet i Tromsø. Særlig aktuelle tema er urfolks- og minoritetsspråk, flerspråklighet og migrasjon og språk.

Visningen er gratis og åpen for alle.

Om filmen:

Kai har alltid følt seg som en outsider. Han har en vellykket karriere som musiker, et flott hus, verdens beste kone og en liten sønn – men han føler seg ikke hel, og i hvert fall ikke helt finsk. Sammen med faren legger han ut på en reise til Sverige, dit familien bodde da Kai var liten. Men hvorfor flyttet de og så mange andre finner til naboen i vest? Kai har mange spørsmål både til faren og til de mange utvandrede finnene de møter på veien, men også til seg selv.

Finnish Blood, Swedish Heart er en roadmovie om fremmedhet, identitetsforvirring og far/sønn-forhold. Men også om musikk: På stedene langs kjøreruta framfører svenske og finske artister tradisjonelle finske sanger om utvandringen. De er nydelig akkompagnert av bandet Månskensorkestern, og skaper en historisk og poetisk ramme rundt Kais utforsking av fortida.

http://www.youtube.com/watch?v=1oHxoNwa3DQ