SPESIALVISNING: BRØDRENE JOHANSEN (UTSOLGT!) Se trailer

SPESIALVISNING: BRØDRENE JOHANSEN (UTSOLGT!)

Regi:
Trude Berge Ottersen
Lengde:
1t 22m
År:
2023
Medvirkende:
Jan Ivar Johansen, Idar Johansen, Kjellrun Johansen, Einar Johansen, Birger Bertinsen, Tom Kristiansen
Foto:
Trude Berge Ottersen
Land:
Norge
Språk:
Norsk
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Distribusjon:
Koko Film

Verdensteatret og Koko Film inviterer til en spesialvisning av filmen som i august vant Amanda for årets beste dokumentarfilm. Regissør Trude Berge Ottersen vil være til stede og presentere filmen.

NB! Forestillingen er utsolgt!

Brødrene Johansen er en dokumentar om brorskap og tilhørighet. En varm og litt annerledes oppvekstfortelling, der bygdemenn blomstrer, både ved å bryte og bevare tradisjoner.

På ei øy langt mot nord, inni en fjord, ligger Kråkrøhamn. I den før så folkerike bygda, som nå huser kun 25 innbyggere, bor familien Johansen. Fem brødre har i et halvt århundre delt gode og onde dager på slektsgården sammen som mor og far. Fiskeren Jan Ivar liker livet som det alltid har vært, mens geitebonden Idar drømmer om kjærlighet.

Trude Berge Ottersen sammen med Jan Ivar Johansen under innspillingen av filmen.
Trude Berge Ottersen sammen med Jan Ivar Johansen under innspillingen av filmen.

Et hjertevarmt portrett av brødrene, sterkt krydret av høvdingen i huset, mor Kjellrun, som samtidig viser et nord-norsk kystsamfunn og den tradisjonelle fiskarbondens plass i den brytningstida vi lever i nå.

Filmskaper Trude Berge Ottersen vil være til stede og presentere filmen, og etter visningen vil det være en samtale mellom henne og programsjef på Cinemateket, John-Kristian Dalseth.

Billett til filmen inkluderer bevertning! Fra kl. 19.00 vil Marius Jacobsen, kokk ved Hildr servere en lekker pulled kje-taco snack! Serveres i lompe med friske grønnsaker og yoghurt som toppes med spicy crisp av tørrfiskskinn! I tillegg får du kald drikke fra Mack.

Vi gleder oss til en festaften på Verdensteatret! Velkommen skal du være!

NB! Forestillingen er utsolgt!

Ny visning satt opp søndag 1. oktober kl. 15:30

Tidligere visninger:

  • fredag 29.09.23 Kl. 20:00