SNAKE EYES [35mm] Se trailer

SNAKE EYES [35mm]

Regi:
Brian De Palma
Lengde:
1t 39m
År:
1998
Manus:
David Koepp (Historie av Brian De Palma og David Koepp)
Medvirkende:
Nicolas Cage, Gary Sinise, John Heard, Carla Gugino, Stan Shaw
Foto:
Stephen H. Burum
Musikk:
Ryuichi Sakamoto
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Believe everything except your eyes.

En viktig boksekamp finner sted i et enormt casino i Atlantic City. Fansen jubler og bokserne treffer bra. Stemningen er høy. Midt i alt ståket blir USAs forsvarsminister myrdet blant publikum. 14.000 fans blir nå mistenkte, mulige medskyldige og vitner. Arenaen blir plombert og alle tilskuerne blir holdt inne i bygningen. Etterforsker Rick Santoro får hjelp av forsvars- ministerens sikkerhetssjef, Kevin Dunne, for å finne den dristige drapsmannen. Men dette er ikke alt... en orkan er nemlig på vei. Klokka tikker... Kan en mann snuse seg fram til morderen blant flere tusener...?

SNAKE EYES er en av Brian De Palmas mest fornøyelige og uhøytidelige filmer. Den er teknisk briljant (merk den nær tjue minutter lange åpningssekvensen, som er skutt i tilnærmet én tagning) og full av klassisk "De Palma-stemning", mye takket være Stephen Burums lekre foto og Ryuichi Sakamotos besnærende musikk. Nicolas Cage er også en fryd som den eksentriske og hyperaktive etterforskeren Rick Santoro.

Filmen vises fra lekkert 35mm format.

Brian De Palma fyller 80 år 11. september 2020. Verdensteatret hyller mesterregissøren med et retrospektiv på seks av hans filmer i september.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 08.09.20 Kl. 20:15
  • lørdag 19.09.20 Kl. 19:15