Smugtitt: Amour Se trailer

Smugtitt: Amour

Regi:
Michael Haneke
Lengde:
2 timer, 7 min.
År:
2012
Medvirkende:
Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, William Shimell, Rita Blanco, Laurent Capelluto
Land:
Frankrike, Østerrike
Språk:
Fransk / norske tekster
Tilhører tema:
Smugtitt

Georges og Anne er et par i 80-årene som bor i en stor leilighet i Paris. De er velutdannende, pensjonerte musikklærere. Deres datter, som også er musiker, bor i utlandet med sin familie. Når Anne en dag blir rammet av slag blir kjærligheten, som har holdt paret sammen gjennom så mange år, satt på prøve.

Michael Hanekes nye film etter suksessen DET HVITE BÅNDET er et kammerdrama om kjærlighet, alderdom og familie, med ekstraordinære skuespillerprestasjoner.

Georges spilles av Jean-Louis Trintignant, en av fransk films største stjerner fra 1960-tallet. Han er kjent for filmer som Costa-Gavras' Z, Claude Lelouchs EN MANN OG EN KVINNE, Bertoluccis FASCISTEN og Kieslowskis RØD.

Anne spilles av Emmanuelle Riva som er mest kjent for sin rolle i HIROSHIMA MON AMOUR, men hun har også et helt liv i film og teater bak seg.

I rollen som deres datter finner vi Isabelle Huppert som tidligere har jobbet med Michael Haneke i PIANOLÆRERINNEN og ULVETID.

Dette er Haneke ømmeste - og kanskje beste - film til nå. Hans mesterlige regi og skuespillet gjør dette til en stor opplevelse.

Om regissøren:

MICHAEL HANEKE regnes som en av vår tids viktigste filmskapere. Han ble født i München i 1942, men vokste opp og bor fremdeles sør for Wien i Østerrike. Etter en rekke TV-produksjoner laget han i 1989 sin spillefilmdebut DET SJUENDE KONTINENTET. Gjennom 1990-tallet vakte han oppsikt med filmer som BENNYS VIDEO (1992) og FUNNY GAMES (1997). For PIANOLÆRERINNEN (2001) mottok han juryens pris på Cannes filmfestival. Fire år senere fikk han sin største suksess med filmen SKJULT. I 2009 vant DET HVITE BÅNDET Gullpalmen i Cannes og ble en stor suksess på kinoer over hele Europa. Med AMOUR har Haneke havnet i det eksklusive selskapet av fem regissører som har vunnet Gullpalmen i Cannes to ganger.

http://www.youtube.com/watch?v=waR5wslQbS0&feature=player_detailpage

Tidligere visninger:

  • mandag 22.11.10 Kl. 18:30
  • torsdag 06.12.12 Kl. 21:00