SKREKKBLANDET FREDAG: NATTEVAKTEN [35mm]

SKREKKBLANDET FREDAG: NATTEVAKTEN [35mm]

Regi:
Ole Bornedal
Lengde:
1t 46m
År:
1994
Originaltittel:
Nattevagten
Manus:
Ole Bornedal
Medvirkende:
Nikolaj Coster Waldau, Sofie Gråbøl, Kim Bodnia
Foto:
Dan Laustsen
Musikk:
Joachim Holbek
Land:
Danmark
Språk:
Dansk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Skrekkblandet fredag

Den klassiske danske grøsseren fra 1994 med Nikolaj Coster-Waldau i sin gjennombruddsrolle!

Martin og Jens er jusstudenter og kamerater. Den ene av dem er en fornuftig kar og den andre så å si sprøyte gal. De inngår et veddemål der manndom og mot skal tøyes til det ytterste.

Det som begynte som en lek, utvikler seg etter hvert til noe mer alvorlig. Når Martin får jobb som nattevakt på Rettsmedisinsk Institutt kommer han i kontakt med kriminalbetjent Wörmer. Wörmer etterforsker en rekke uhyggelige mord. Mystiske ting begynner å skje i kjelleren på instituttet. Noen forsøker å gjøre Martin sinnssyk. Han virvles inn i et nett av vel tilrettelagte indisier, som alle peker ham ut som morderen...

Klar for gyselige grøss på kinolerretet? Nytt av året er vårt konsept «Skrekkblandet fredag», der vi en eller to fredager hver måned viser skrekkfilm av topp kvalitet. En «skrekkfilm» kan være så mangt, og utvalget vil være variert – enkelte filmer er plukket for sine estetiske kvaliteter, andre i kraft å være en god samfunnskommentar, mens noen kanskje bare er skikkelig skumle. NATTEVAKTEN er først ut! Samme kveld følger vi opp med Dario Argentos TENEBRE.

Filmen vises fra klassisk 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • fredag 21.02.20 Kl. 17:45