Silvana - Väck mig när ni vaknat Se trailer

Silvana - Väck mig när ni vaknat

Regi:
Mika Gustafson, Christina Tsiobanelis, Olivia Kastebring
Lengde:
1t 35m
År:
2017
Manus:
Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Foto:
Charlotte Landelius
Land:
Sverige
Språk:
Svensk (Engelsk tekst)
Tilhører tema:
Musikk på kino

En fantastisk film om den svenske artisten og feministen Silvana Imam.

Silvana Imam har røtter fra Litauen og Syria, hun er beintøff feminist, åpent lesbisk og er i dag en av Skandinavias absolutt største rapartister. Politiske og kompromissløse tekster har gjort henne til en markant stemme både på og utenfor scenen, og hun har blitt kåret til årets artist og årets tekstforfatter i Sverige.

I løpet av kort tid har Silvana gått fra å være undergrunnsartist til et ikon som har bergtatt en hel generasjon i og utenfor Sverige. Det er med andre ord Silvanas tid, og en slik suksesshistorie er det ikke rart det må lages film av. I musikkdokumentaren SILVANA - VÄCK MIG NÄR NI VAKNAT blir vi med på reisen fra begynnelsen av. Vi er med på Silvanas opp- og nedturer mens hun sakte, men sikkert klatrer mot toppen av musikkbransjen – og når hun blir bitt av den altoppslukende kjærligheten.

I en tid der artister har et enormt press for å være gode forbilder hengende over seg, er Silvanas kamp med nettopp denne rollen et ærlig innblikk i hvor vanskelig balansegangen mellom offentlig- og privatperson kan være. SILVANA - VÄCK MIG NÄR NI VAKNAT er et friskt pust som løfter frem mennesket bak bildet som tegnes opp i media. Og som sammen med sprudlende scener fra Silvanas mange konserter blir til en ærlig, rørende og ikke minst real fest av en film.

Omtale: Oslo Pix

Kari Bjørkli Thomassen vil holde en innledning før filmen.

Tidligere visninger:

  • torsdag 23.08.18 Kl. 21:00