SILENT FILM DISCO: MANNEN MED FILMKAMERAET / LIVE: JASON SINGH (UK)

SILENT FILM DISCO: MANNEN MED FILMKAMERAET / LIVE: JASON SINGH (UK)

Regi:
Dziga Vertov
Lengde:
1t 16m
År:
1929
Originaltittel:
Chelovek s Kinoapparatom
Land:
Sovjetunionen
Språk:
Stumfilm, russiske og engelske tekstplakater
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2019

En filmkonsert der du selv velger lydsporet!

Velkommen til en helt unik filmkonsertversjon av den sovjetiske klassikeren Mannen med filmkameraet. Du får utdelt hodetelefoner når du ankommer kinosalen. I disse kan du høre lydsporet som vokalartisten Jason Singh lager i kinosalen – i tillegg blir det to overraskelses-lydspor å velge mellom!

Mannen med filmkameraet viser en filmfotograf som går rundt med kamera en hel dag og fanger opp hendelser og stemninger i samtidens Russland. Her er scener fra både arbeidsliv og fritidssysler, vi ser menn, kvinner og barn: et panorama over den urbane, russiske hverdag. I motsetning til de «vanlige» spillefilmene fra stumfilmtiden, er Mannen med filmkameraet et godt eksempel på at også filmens folk var våkne overfor de moderne, eksperimentelle og revolusjonære tendensene i tidens kunst og kultur. Dziga Vertov (1896-1954) laget film helt fra 1919 og fram til sin død, og han hadde som sitt grunnmanifest å løsrive filmmediet fra fiksjonslitteraturens narrative forpliktelse. Han kom til å øve stor innflytelse på senere filmregissørers arbeid.

JASON SINGH (UK)
Den London-fødte, Manchester-baserte, artisten Jason Singh syr sammen vokale lydeffekter, stemmemanipulering og live sampling – kort sagt, beatboxing med tilhørende herligheter– til et heftig, suggererende lydspor som matcher filmens modernistiske filmspråk. Mange husker Jason Singh fra hans tidligere besøk på Stumfilmdager, eller fra forestillinga Vinduer som ble spilt på HT i 2018.

Aldersgrense: 15 år

Forestillingen er en en del av Stumfilmdager 2019.
ENKELTBILLETT: 250,- / 175,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)
FESTIVALPASS: 500,- / 400,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)

Jason Singh. Foto: Lars Åke Andersen
Jason Singh. Foto: Lars Åke Andersen

Tidligere visninger:

  • lørdag 06.04.19 Kl. 21:00