SHIRLEY Se trailer

SHIRLEY

Regi:
Josephine Decker
Lengde:
1t 47m
År:
2020
Medvirkende:
Elisabeth Moss, Michael Stuhlbarg, Odessa Young, Logan Lerman
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
Mer Film

Et psykologisk drama om den banebrytende forfatteren - produsert av Martin Scorsese!

Den beryktede forfatteren Shirley Jackson bor i et stort hus i en liten amerikansk by med sin mann Stanley. Stanley er litteraturprofessor og inviterer hans nye protesjé Fred og Freds gravide kone Rose til å flytte inn hos dem. Rose har egentlig egne ambisjoner, men blir satt til å være en hushjelp for Shirley. Shirley forlater sjeldent rommet sitt og jobber på sin nye roman. Hun er svært negativ til Rose og benytter enhver mulighet til å utfordre henne. Litt etter litt kommer de to kvinnene nærmere hverandre og Rose involveres i arbeidet med boken.

Gradvis utvikler et sosialt spill seg mellom de to parene i huset - et spill som er mistenkelig likt de psykologiske thrillerne Shirley er kjent for å skrive.

I rollen som Shirley Jackson briljerer Emmy- og Golden Globe vinner Elisabeth Moss, kjent fra Mad Men, The Handmaiden's Tale og The Invisible man. Hun blir matchet av Odessa Young som Rose og Michael Stuhlbarg, kjent fra Call Me By Your Name, som Stanley. I likhet med Shirley Jacksons bøker skildrer filmen sterke kvinner som bryter med det som forventes av dem og de overraskende forholdene som kan oppstå mellom mennesker som ikke passer inn.

SHIRLEY er regissert av Josephine Decker og vant en jurypris ved Sundance filmfestival. Filmen har en hypnotisk atmosfære signert den norske filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen.

Tidligere visninger:

  • fredag 23.10.20 Kl. 18:00
  • onsdag 28.10.20 Kl. 13:00
  • tirsdag 03.11.20 Kl. 20:45
  • fredag 06.11.20 Kl. 13:00