SEVEN CHANCES / LIVE: JOHN SWEENEY (UK)

SEVEN CHANCES / LIVE: JOHN SWEENEY (UK)

Regi:
Buster Keaton
Lengde:
56m
År:
1925
Manus:
Roi Cooper Megrue, Clyde Bruckman, Jean C. Havez, Joseph A. Mitchell
Medvirkende:
Buster Keaton, Ruth Dwyer, T. Roy Barnes, Snitz Edwards
Foto:
Byron Houck, Elgin Lessley
Musikk:
John Sweeney
Land:
USA
Språk:
Stumfilm, engelske tekstplakater
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2019

Buster Keaton halser av gårde på desperate gifteføtter i denne halsbrekkende komedien, med en av verdens fremste stumfilmpianister bak tangentene.

SEVEN CHANCES handler om sjenerte og forelskede Jimmie, som arver en stor sum penger – på betingelse av at han gifter seg innen kvelden er omme. Fra hans første frieri (som blir besvart med skrattlatter), økes rytmen og absurditeten steg for steg, og i slutten av filmen jakter 500 (!) gifteferdige kvinner i brudestas, pluss et steinras, på ham. Som i mange av kollega Chaplins filmer bruker Keaton hele Hollywoods geografi som location i filmene sine. Dette er Seven Chances et godt eksempel på. Keatons hadde et stort talent for ville og komplekse gags som han inkluderte i filmene sine. Det aller meste er rene stunts, noen åpenbart livsfarlige, som utøves med stor presisjon og oppfinnsomhet.

JOHN SWEENEY (UK)
Den britiske pianisten John Sweeney har siden 1990 gjort seg bemerket med sin kraftfulle og stemningsskapende musikk til stumfilmer. Han er fast pianist ved The National Film Archive i London, og har reist verden rundt som stumfilmpianist. De som opplevde Sweeneys fantastiske musikk til The Dumb Girl of Portici og The Farmer’s Wife på fjorårets Stumfilmdager, vet hva man har å se fram til!

Tillatt for alle

Forestillingen er en del av Stumfilmdager 2019.
ENKELTBILLETT: 250,- / 175,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)
FESTIVALPASS: 500,- / 400,- (student, honnør, filmklubb-/cinematekmedlem)

John Sweeney
John Sweeney

Tidligere visninger:

  • fredag 05.04.19 Kl. 18:00