SCARECROW Se trailer

SCARECROW

Regi:
Dmitry Davydov
Lengde:
1t 12m
År:
2020
Originaltittel:
Pugalo
Manus:
Dmitry Davydov
Medvirkende:
Valentina Romanova-Chyskyyray
Foto:
Ivan Semenov
Land:
Russland
Tilhører tema:
TIFF på kino

I en liten landsby i Sakha i Øst-Russland, kalles hun bare «Scarecrow». Hun er fryktet og utstøtt, likevel søker lokalbefolkningen stadig hennes hjelp. Med sine helbredende krefter utfører hun kurerende ritualer.

Hun foraktes, trues, slås og spyttes på. Når befolkningen i det lille lokalsamfunnet likevel trenger hennes hjelp, oppsøker de det forfalne huset hennes. Som en siste utvei, når ingen medisiner eller kur fungerer, trygler de «Scarecrow» om å helbrede syke, impotente eller bistå fødende kvinner. Å helbrede andre gjennom sine krefter og rituelle praksis, er både hennes gave og forbannelse. Når hun forsøker å hjelpe, ofrer hun nemlig også litt av seg selv. Hun sverger på at hver gang skal være den siste, men klarer likevel ikke motstå å utøve sine legende ritualer.

Fryktinngytende scener og vold blandes med vakre, frosne landskap og komplekse sinnsstemninger i Dmitry Davydovs tredje spillefilm. Den prisvinnende SCARECROW formidler både den harde hverdagen og mystikken i den lokale kulturen i en landsby i republikken Sakha i Øst-Russland. Hovedrollen er mesterlig spilt av den etniske sangeren Valentina Romanova-Chyskyyray.

REGISSØR

Dmitrii Davydov (f. 1983) er en selvlært russisk regissør, manusforfatter og skuespiller. Gjennom filmproduksjonene sine har han bidratt til å formidle den lokale kulturen i Yakutia-regionen i Øst-Russland. Scarecrow vant hovedprisen på Kinotavr Film Festival i Sotsji, Russlands største filmfestival.

FILMOGRAFI

2020 Pugalo / Scarecrow

2019 Net boga krome menya / There Is No Got but Me

2016 Kostior na vetru / The Bonfire

Hvis du har klipp igjen på klippekort, eller akkreditering fra TIFF 2021, kan disse også brukes på TIFF PÅ KINO. Noen opplever at kortene fra TIFF 2021 er utløpt. I så fall kan det tas kontakt med vegard@tiff.no for å få hjelp med å få de ønskede billettene.

Tidligere visninger:

  • fredag 12.03.21 Kl. 16:00
  • søndag 14.03.21 Kl. 14:45