SAMISK KORTFILMPROGRAM

SAMISK KORTFILMPROGRAM

Lengde:
1t 10m
Aldersgrense:
6 år
Distribusjon:
Norsk Filmklubbfordbund
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

I anledning Samisk nasjonaldag viser barnefilmklubben et utvalg samiske kortfilmer.

Vi viser DEN MAGISKE TIDEN, LAVRASIID AIGI, SAIVA, AILE OG BESTEMOR, THE AFFLICTED ANIMAL og NORDLYSET SER DEG.

DEN MAGISKE TIDEN (9 min): Fortellingen om den lille reinkalven som kommer bort fra mora si er basert på en samisk kultur, på eventyr, legender og myter. Det er en filmfortelling om å bli født, forandre seg, leve, dø og se livet blomstre opp igjen, på nytt og på nytt.

LAVRASIID AIGI (13 min): Filmen handler om hvordan samene lærte å temme reinsdyrene med joik. Solen sender sin datter ned til samene for å lære dem reindrift. En ung samegutt hører den vakre joiken til Solens datter, finner henne og hun lærer ham å joike. Han forelsker seg i henne og vil at hun skal bli hos ham – men hennes mor, Solen, vil det annerledes.

SAIVA (9 min): Denne fortellingen foregår i et samisk mytologisk landskap. Den handler om en jente som leter etter kjæresten sin, som er død.

AILE OG BESTEMOR (12 min): Den unge jenta Áile og hennes bestemor har et nært forhold, der naturens krefter er deres lille hemmelighet. Áile blir lært opp til å stoppe blod og bruke planter som medisin.

THE AFFLICTED ANIMAL (15 min): En ung jente søker hjelp til hunden sin, men det er andre medlemmer i familien hennes som trenger mer hjelp. Filmen skildrer et dysfunksjonelt familieforhold.

NORDLYSET SER DEG (12 min): Mor krenker storesøster grovt. Storesøster tar hevn på lillebror ved å tvinge han med på aketur etter leggetid. Plutselig forsvinner kjelken med han på inn i mørket. Storesøster må gjøre alt hun kan for å redde livet hans og må be nordlyset om hjelp.

Samlet spilletid på programmet er ca. 1t 10m.

Billetter og medlemskap til barnefilmklubbens forestillinger kjøpes i døra før visning.

Tidligere visninger:

  • lørdag 06.02.21 Kl. 12:00