Førpremiere: Røverdatter Se trailer

Førpremiere: Røverdatter

Regi:
Sofia Haugan
Lengde:
1t 25m
År:
2017
Manus:
Sofia Haugan
Medvirkende:
Sofia Haugan, Kjell Magne Haugan, Trude Didriksen, Magnus Tombre Bøhn
Land:
Norge
Språk:
Norsk
Distribusjon:
Uavhengig distribusjon
Tilhører tema:
Månedens film

Røverdatter er en ganske annerledes far/datter-film om det å hjelpe noen til bli å clean og en skikkelig samfunnsborger, preget av mye humor for å takle en kaotisk og komplisert hverdag.

Sofia er en ung, nyutdannet filmskaper som bor i Oslo sammen med kjæresten og omplasseringshunden Shaggy. Hun er ganske lik faren sin, de har samme humor, samme glimt i øyet og til dels samme temperament. Men hans temperament ble farlig, og fra hun var ti år bodde hun og moren i skjul på hemmelig adresse. Nå har Sofia og faren tatt opp igjen kontakten.

Faren lever fortsatt et liv preget av rus og kriminalitet, mer innsatt i fengsel enn ikke. Hans store sorg er at han mistet Sofia. Sofias store håp er at hun som voksen kan hjelpe han på beina, så han kan bli en pappa igjen. Sammen kjemper de en hard kamp med mye humor og varme; for forholdet, mot rusen og mot systemet som er ment å hjelpe dem.

Røverdatter er Sofia Haugans debutfilm. Sofia er en svært lovende og sterk, ny stemme og Røverdatter har allerede vunnet hederlig omtale i Dragon Award Nordic Documentary Competition under Göteborg Film Festival.

Filmen har ordinær kinopremiere på Verdensteatret senere i mars, men denne kvelden byr vi på en førpremiere – med Sofia på besøk! Hun vil delta i samtale etter filmen, ledet av Jeanette Solheim Steen fra organisasjonen Barn av rusmisbrukere.

Tidligere visninger:

  • søndag 11.03.18 Kl. 20:00