Return to Seoul Se trailer

Return to Seoul

Regi:
Davy Chou
Lengde:
1 time 59 min
År:
2023
Originaltittel:
Retour à Séoul
Manus:
Davy Chou
Medvirkende:
Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han
Foto:
Thomas Favel
Land:
Frankrike, Sør-Korea
Språk:
Franks & koreansk (norsk tekst)
Distribusjon:
Selmer Media

25 år gamle Freddie har vokst opp i Frankrike, men vender for første gang tilbake til landet hun ble født i. Det blir en krevende reise i egen identitet og rotløshet.

Freddie er en ung selvstendig kvinne født i Sør-Korea, men som har vokst opp med franske adoptivforeldre i Paris. Hun er tøff, nesten litt kynisk i sin omgang med andre, og sier ikke nei takk til en god fest. Da hun nesten på et innfall, bestemmer seg for å endre en reise fra Tokyo til Seoul, og dermed for første gang er tilbake til i hjemlandet etter adopsjonen, trigger det også lysten til å finne ut mer om sitt opphav. Det setter i gang en rekke prosesser i og rundt henne, som vil forandre livet hennes for alltid.

Return to Seoul tar oss med på en vakker reise til fantastiske Seoul i Sør-Korea, og er et intenst og sårt portrett av å utforske egen identitet på godt og vondt. Filmen hadde premiere i det prestisjetunge Un Certain Regard programmet ved fjorårets filmfestival i Cannes og gikk siden sin seiersgang på flere av verdens største festivaler, inkludert Toronto, Zurich og Busan. The Guardian har den også på sin liste over årets beste filmer så langt i år.

På visningen tirsdag 19. september vil Lisa Hoen, festivalsjef i Tromsø internasjonale filmfestival, holde en innledning.

Tidligere visninger:

  • fredag 15.09.23 Kl. 18:00
  • søndag 17.09.23 Kl. 18:00
  • tirsdag 19.09.23 Kl. 20:30
  • onsdag 20.09.23 Kl. 13:00
  • lørdag 30.09.23 Kl. 17:30