REISEN TIL MELONIA

REISEN TIL MELONIA

Regi:
Per Åhlin
Lengde:
1t 41m
År:
1989
Medvirkende:
Henki Kolstad, Anine Kruse, Kim Haugen, Karl Sundby
Land:
Norge, Sverige
Språk:
Norsk tale
Aldersgrense:
6 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Barnefilmklubben

Opplev Per Åhlins fantasirike tegnestil i en verden som er like fascinerende for barn som for voksne. En klassiker som kan sees igjen og igjen.

På den vakre paradisøya Melonia lever trollmannen Prospero et lykkelig og bekymringsløst liv sammen med datteren Miranda, albatrossen Ariel, gartneren Caliban og poeten William. Naboøya Plutonia derimot er en grå og trist plass. Der tvinger skurkene Slusk og Slask barn til å jobbe på fabrikkene sine. En dag oppdager Miranda et skip. Slusk og Slask har onde planer om å overta Melonia. De kidnapper Caliban og en magisk eliksir som tilhører Prospero. Våre venner legger ut på en reise til Plutonia for å redde Caliban og barna.

Per Åhlin, som står bak både manus og regi, er kanskje mest kjent for serien om Albert Åberg og juleklassikeren Karl Bertil Olssons Julafton. I REISEN TIL MELONIA møter vi igjen hans fargefulle penn i en verden som er like fascinerende for barn som for voksne. Filmen er basert på William Shakespeares teaterstykke Stormen, og henter også inspirasjon fra både Oliver Twist og Jules Vernes roman Propeller Island. En klassiker som stadig vises på norske cinematek og filmklubber.

Filmen vises av Tromsø Barnefilmklubb. Billetter og medlemskap i barnefilmklubben kan kjøpes i døra før hver visning.

Tidligere visninger:

  • lørdag 07.11.20 Kl. 12:00