Rare Exports: A Christmas Tale Se trailer

Rare Exports: A Christmas Tale

Regi:
Jalmari Helander
Lengde:
1 time, 22 min.
År:
2010
Originaltittel:
Rare Exports: The Truth About Santa
Manus:
Jalmari Helander
Medvirkende:
Per Christian Ellefsen, Onni Tommila, Jorma Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen, Ilmari Järvenpää, Peeter Jakobi, Jonathan Hutchings, Risto Salmi
Land:
Finland, Frankrike, Norge, Sverige
Språk:
Norsk / Finsk / Engelsk tekst
Tilhører tema:
Klassiske julefilmer

En gjenfortelling av de mest klassiske av barndommens fantasier i en unik blanding av sort humor og eventyr!

Det er like før jul og en "arkeologisk" utgraving har nettopp avdekket den virkelige Julenissen. Men denne Nissen er det ingen som vil skal komme til sin by. Mens alle barna i bygda forsvinner på mystisk vis, går et mytologisk vesen i rovdyrfella på gården til unge Pietari og hans far Rauno, som er jeger av yrke. De forsøker etter hvert å selge det de tror er Julenissen, til lederen av det multinasjonale selskapet som har sponset utgravingen. Men ingenting ser ut til å stoppe Julenissens alver fra å frigjøre sin fryktløse leder, som fremdeles er fanget inne i en gigantisk isblokk. Det som så følger er et vilt humoristisk mareritt - en utrolig bisarr og underholdene filmfortelling.

Regissør Jalmari Helander er et nytt talent som er klar for å overta tronen til Joe Dante, eventyret og skremselens mester. Rare Exports: A Christmas Tale forteller historien om hvordan julenisser er jaktet på og temmet for eksport over hele verden, og satt i et univers som er visuelt slående, 80-talls aktig, barnevennlig, med en horror-fantasy vibb.

Filmen høstet mye god internasjonal kritikk og vunnet flere festivalpriser bl.a. for Beste film, Beste regi og Beste foto ved horror/fantasy filmfestivalen i Sitges.

http://www.youtube.com/watch?v=2pH9IyqTk1E

Tidligere visninger:

  • fredag 13.12.13 Kl. 18:00
  • søndag 15.12.13 Kl. 18:00