Raging Bull Se trailer

Raging Bull

Regi:
Martin Scorsese
Lengde:
2t 9min
År:
1980
Manus:
Paul Schrader & Mardik Martin (basert på Jake LaMottas bok)
Medvirkende:
Robert De Niro, Joe Pesci, Cathy Moriarty
Foto:
Michael Chapman
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Distribusjon:
Cinematekene
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

Robert De Niros Oscar-vinnende portrett av 40-årenes bokselegende Jake La Motta - nyrestaurert i fantastisk 4K!

Raging Bull handler, som alltid når det gjelder De Niros figurer i Scorseses filmer, om en mann som tortureres av indre demoner. Han er en lite sympatisk type som godt vet at han kan uttrykke sin usympatiskhet i bokseringen. Boksere er ikke snille gutter. Tvert i mot vil boksere helst banke opp andre folk: La Motta gjør det hjemme med sin kone, og han gjør det i ringen med samme voldsomhet. Spesielt koser han seg når han kan banke opp enn ung bokser som kona syntes var «good looking».

For De Niro (som forøvrig var initiativtaker til filmatiseringen av La Mottas erindringer) var lysten til å spille La Motta styrt av rene kunstneriske motiv.

Jeg var interessert i fightere. Måten de går på, det med vekten, de buler alltid ut… Jeg ville spille en bokser akkurat som et barn som vil være noe det ikke er. Fornøyelsen ved rett og slett å eksperimentere. – Robert De Niro

Filmen gjennomstrømmes ellers av en melankolsk stemning, noe som understreker studiet av et menneskes forfall, et forfall som imidlertid i siste instans fører til en form for forløsning.

Raging Bull hadde 40-årsjubileum i fjor og i den anledning ble det gjennomgått en komplett nyrestaurering av både lyd og bilde, som ble kontrollert av regissør Martin Scorsese. Filmen relanseres nå i fantastisk 4K format på kino over hele verden. Gå ikke glipp av sjansen til å se dette mesterverket, flottere enn noen gang, på det store lerret.

Merk: Filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 21.09.23 Kl. 20:00
  • søndag 24.09.23 Kl. 21:00
  • torsdag 28.09.23 Kl. 20:00