Push Se trailer

Push

Regi:
Fredrik Gertten
Lengde:
1t 32m
År:
2019
Medvirkende:
Leilani Farha, Saskia Sassen, Joseph Stiglitz
Foto:
Janice d’Avila, Iris Ng
Land:
Sverige
Språk:
Engelsk, spansk, tysk, italiensk, koreansk og fransk tale (engelsk tekst)

Cinemateket og Nord-Norges Arkitektforening viser i forbindelse med DARK2019 (Nord-Norges første Design-og Arkitekturfestival) en serie med god arkitekturfilm!

Who is cities for?

Airbnb fuck off!

Reclaim the fundamental right of housing!

Boligprisene skyter i været i verdens byer. Det gjør ikke lønnsnivået. Familier blir presset ut av sine hjem og havner på gata. Politi- og brannfolk har ikke råd til å bo i byene de skal beskytte. Samtidig står store bygninger tomme som investeringsobjekter i utallige byer. Hva har skjedd, og hva kan gjøres?

Leilani Farha, FNs spesialrapportør om retten til bolig, reiser i PUSH til noen av verdens storbyer for å undersøke boligkrisens omfang og årsaker. Det hun finner er rystende, men i allianse med borgermestre oppstår det et prosjekt som kanskje kan snu utviklingen.

Fredrik Gerttens film belyser noe som alle snakker om, men som de færreste forstår alvoret av. Det gjør man etter å ha sett PUSH.

“I believe there’s a huge difference between housing as a commodity and gold as a commodity. Gold is not a human right, housing is,” Leilani Farha.

Tidligere visninger:

  • mandag 04.11.19 Kl. 18:45