PROZAC NATION [35mm] Se trailer

PROZAC NATION [35mm]

Regi:
Erik Skjoldbjærg
Lengde:
1t 35m
År:
2001
Manus:
Frank Deasy & Larry Gross (Basert på boken av Elizabeth Wurtzel)
Medvirkende:
Christina Ricci, Jason Biggs, Anne Heche, Michelle Williams, Jonathan Rhys Meyers, Jessica Lange
Foto:
Erling Thurmann-Andersen
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med norske undertekster
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Erik Skjoldbjærgs kontroversielle og mye omtalte amerikanske drama fyller 20 år.

Christina Ricci spiller hovedrollen som Lizzie som reiser hjemmefra for å starte på universitetet, men finner ut at selv på Harvard kan man ikke unnslippe frykt, ensomhet og fortvilelse.

Ivrig etter å flykte fra et vanskelig forhold til moren finner Lizzie en slags frihet på Harvard. Men hun låser seg fast i et enda vanskeligere forhold til seg selv og støter vekk alle rundt seg, inkludert Ruby som hun deler rom med og to kjærester rett etter hverandre. Hun søker profesjonell hjelp som klarer å stabilisere Lizzies følelser, men med følger som hun ikke vet om hun er villig til å leve med.

Etter braksuksessen med Insomnia i 1997 kunne regissør Erik Skjoldbjærg fra Tromsø velge og vrake i fristende tilbud fra USA. Valget falt på å filmatisere Elizabeth Wurtzels bestselgende roman Prozac Nation. Etter verdenspremieren på filmfestivalen i Toronto i 2001 fulgte en trøblete lansering, preget av bla. en sviktende distributør og kontroversielle uttalelser fra Wurtzel. Tjue år senere er Prozac Nation fortsatt en fascinerende og emosjonell film, med en tematikk som stadig er aktuell.

Verdensteatret markerer filmens 20-års jubileum med å vise den på lekkert 35mm format. Erik Skjoldbjærg vil holde en kort innledning via en video laget for anledningen.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 16.02.21 Kl. 20:45