PROFETEN BRIANS LIV OG HISTORIE

PROFETEN BRIANS LIV OG HISTORIE

Regi:
Terry Jones
Lengde:
1t 34 min
År:
1979
Originaltittel:
Life of Brian
Medvirkende:
Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin
Land:
Storbritannia
Språk:
Norsk tekst
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Profeten Brians liv og historie er den tredje spillefilmen til den velkjente britiske humortruppen Monty Python.

I filmen følger vi livet til Brian som blir født i en stall i Betlehem ved siden av Jesus fra Nasareth. Jesus dukker så vidt opp i filmen, men det er altså livet til Brian den handler om. Brian lever samtidig som Jesus og det trekkes stadig paralleller til Bibelens fortellinger, eksempelvis der Brian gjør underverker, havner i krangel med romerne og blir tatt for å være Messias.

Filmen fikk en en enorm mottakelse av både positiv og negativ art. Monty Python ble anklaget for å være blasfemiske og for å gjøre narr av kristendommen. På grunn av dette ble filmen forbudt i mange land, blant annet Norge. Som svar på kritikken har Monty Python stått på sitt og sagt at filmen ikke er blasfemisk ettersom at den omhandler livet til Brian, ikke Jesus.

Profeten Brians liv og historie ble markedsført i Sverige som «filmen som er så morsom at den er forbudt i Norge». Den kom ut i 1979 og er like morsom i dag som den var den gang. Monty Pythons mesterverk er en velskrevet latterkule som anbefales på det sterkeste!

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 08.09.21 Kl. 21:00