Polart vin og viten: How I Ended This Summer Se trailer

Polart vin og viten: How I Ended This Summer

Regi:
Aleksey Popogrebskiy
Lengde:
2t 10m
År:
2010
Originaltittel:
Kak ya provel etim letom
Manus:
Aleksey Popogrebskiy
Medvirkende:
Grigoriy Dobrygin, Sergey Puskepalis, Igor Chernevich
Land:
Russland
Språk:
Russisk (engelsk tekst)
Distribusjon:
New Wave Films
Tilhører tema:
Polart vin og viten

Med et spektakulært og nær utenomjordisk landskap over polarsirkelen som bakgrunn er Alexei Popogrebskys prisvinnende psykologiske drama HOW I ENDED THIS SUMMER en dyptgående og engasjerende historie om isolasjon og det å overleve i kamp mot elementene.

Grigory Dobrygin spiller Pavel, en nyutdannet student som blir utplassert på en meteorologisk stasjon om sommeren. Hans stille og mutte kollega Sergei (Sergei Puskepalis) er en stolt arbeider som nyter det repeterende ved jobben, og synes lite om Pavels ungdommelige pågangsmot. Da Pavel mottar et nødsignal over radioen, som han i panikken svikter å melde videre, setter han i gang en serie hendelser som raskt gjør at livet ved stasjonen kommer ut av kontroll...

Filmen er spilt inn langt øst i Russland, og inneholder strålende skuespill og uforglemmelig fotografering. Popogrebsky imponerer med sitt beherskede og saktegående filmspråk, og utnytter det majestetiske landskapet med skremmende god effekt.

HOW I ENDED THIS SUMMER vant prisen for beste skuespiller ved filmfestivalen i Berlin i 2010, og ble også utnevnte til beste film ved London Film Festival samme år.

Petia Mankova, universitetslektor ved institutt for samfunnsvitenskap ved Universitetet i Tromsø, vil holde en innledning før filmen.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 27.03.18 Kl. 19:00