POLAR VIN OG VITEN: THE BOOK OF THE SEA Se trailer

POLAR VIN OG VITEN: THE BOOK OF THE SEA

Regi:
Aleksei Vakhrushev
Lengde:
1t 25m
År:
2019
Land:
Russland
Språk:
Russisk tale (engelsk tekst)
Distribusjon:
Aleksei Vakhrushev / High Latitudes LTD
Tilhører tema:
Polar vin og viten

En spektakulær og visuelt imponerende dokumentar om livskraften i den arktiske kultur og natur.

Så langt øst en kommer i Russland, i et av verdens mest utilgjengelige og isolerte områder, jakter inuit- og tsjuktsjijegere havpattedyr langs Beringstredet. Jakten på hvaler, hvalrosser og seler har vært bærebjelken i kulturen og nøkkelen til selvberging for folkegruppene i området i uminnelige tider. Alexei og Alexander er lokale ledere og sentrale skikkelser i den tradisjonelle jakten på havet. Ansikt til ansikt med klimaendringene sliter de med å holde tradisjonene i hevd og videreføre livsviktig kunnskap om å overleve i et ugjestmildt landskap.

Aleksei Vakhrushev følger opp THE TUNDRA BOOK (2011) med atter en visuelt mesterlig dokumentarfilm om overlevelsesevne og urfolkskultur i områder hvor innbyggerne kjenner klimaendringene på kroppen. THE BOOK OF THE SEA er en taktil og nærgående skildring av mennesker som jobber med å beholde sin eldgamle nomadiske kultur og levevei, samtidig som den vever inn deres mytiske opprinnelseshistorie i form av stemningsfulle animerte sekvenser.

Filmvisningen er i samarbeid med Polarmuseet i Tromsø. Innledning ved Andrei Rogatchevski, professor i russisk litteratur og kultur ved UiT.

NB! Filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 04.06.20 Kl. 18:30