Polar vin og viten: STELLA POLARIS ULLORIARSUAQ Se trailer

Polar vin og viten: STELLA POLARIS ULLORIARSUAQ

Regi:
Yatri N. Niehaus
Lengde:
1t 26m
År:
2017
Manus:
Yatri N. Niehaus
Medvirkende:
Angaangaq Angakkorsuaq, Nomi Baumgartl, Laali Lyberth, Sven Nieder
Foto:
Yatri N. Niehaus
Land:
Tyskland, Grønland
Språk:
TBA
Distribusjon:
Reflektorfilm
Tilhører tema:
Polar vin og viten

Velkommen til en ny utgave Polar vin og viten på Verdensteatret!

Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, og dette er aldri mer sant enn når det kommer til klimaendringer. Ofte er det nettopp bildene som gjør størst inntrykk på oss og får oss til å innse at dette faktisk skjer. Den gradvis smeltende isen i Arktis er i så måte et av de sterkeste symbolene på hva som er i ferd med å skje med planeten vår. Dokumentaren STELLA POLARIS ULLORIARSUAQ handler om global oppvarming, og tar oss med til Grønland for å observere konsekvensene på nært hold.

Ved hjelp av utsøkte tablåer og et slående filmspråk, formidler regissør Yatri Niehaus deres forsøk på å ta vare på lærdommer og beskjeder fra denne gamle verdenen. Her får vi se flere millioner år gamle isbreer som nå er i ferd med å forsvinne i høyt tempo. For menneskene som har bodd her gjennom århundrer, og som har organisert sitt samfunn og sin kultur rundt den allestedsnærværende isen, innebærer dette en dramatisk omveltning. Filmen tar også for seg innvirkningene kolonialismen har hatt på inuittsamfunnet og hvordan denne på få år påtvang innbyggerne en moderne livsstil.

Filmomtale: BIFF

Visningen skjer i samarbeid med Polarmuseet, Norges arktiske universitetsmuseum.

Visedirektør og førsteamanuensis ved UiT Hanne Hammer Stien vil holde en innledning før filmen.

Billetter: kr. 110,- (ordinær) / kr. 85,- (medlem ved Cinemateket). Ikke medlem? Kjøp medlemskap til kun kr. 120,- og få første film inkludert på kjøpet!

Tidligere visninger:

  • torsdag 03.09.20 Kl. 18:00