Polar vin og viten: AMUNDSEN Se trailer

Polar vin og viten: AMUNDSEN

Regi:
Espen Sandberg
Lengde:
2t 5m
År:
2019
Manus:
Ravn Lanesskog
Medvirkende:
Pål Sverre Hagen, Katherine Waterston, Christian Rubeck, Ida Ursin Holm, Trond Espen Seim, Ruby Dagnall
Land:
Norge
Språk:
Norsk / Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Distribusjon:
SF Norge
Tilhører tema:
Polar vin og viten

Spillefilmen om tidenes største polfarer, med tilhørende historisk ramme!

Velkommen til denne ekstraordinære visningen av Amundsen! Er du klar for å se den med et historikerblikk og med anledning til fordypning?

Verdensteatret, Polarmuseet og historikerforeningen HIFO Tromsø inviterer til film og viten på Verdensteatret. Filmen innledes av polarhistoriker Lena Aarekol, mangeårig leder av Polarmuseet og nå direktør ved Norges arktiske universitetsmuseum, UiT. Aarekol har nylig skrevet om Roald Amundsen - den husmoderlige polarhelten.

--

Hvordan kunne Roald Amundsen, en ukjent mann fra fattige Norge, bli verdens største polfarer gjennom tidene? Svaret ligger ikke i en enkelt ekspedisjon, men i en dramatisk storfilm om livet til en helt ekstrem mann.

Som liten gutt blir Roald fascinert av polfarere. I en tid hvor hele verden enda ikke er utforsket, bestemmer han seg for å plante det norske flagget på verdenskartet. Han ofrer alt for å nå drømmen, men betaler en høy pris privat. Mens Roald jakter på rekorder, blir hans trofaste storebror Leon igjen i Norge og tar støyten for Roalds overmot, kjærlighetslengsel og økonomiske problemer. Er det verdt det?

Amundsen er en dramatisering av virkelige hendelser. Den lar oss bli kjent med mannen bak nasjonalikonet gjennom ekstreme ekspedisjoner i utrolig natur, hans kompliserte kjærlighetsliv og det turbulente forholdet til sin egen bror.

Tidligere visninger:

  • torsdag 29.08.19 Kl. 20:30