Ruben Östlund: Play Se trailer

Ruben Östlund: Play

Regi:
Ruben Östlund
Lengde:
1t 59m
År:
2011
Manus:
Erik Hemmendorff, Ruben Östlund
Medvirkende:
Anas Abdirahman, Sebastian Blyckert, Yannick Diakité, Sebastian Hegmar, Abdiaziz Hilowle
Foto:
Marius Dybwad Brandrud
Land:
Sverige
Språk:
Svensk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Ruben Östlund

Ruben Östlunds kontroversielle film om barn som raner barn, som vant publikumsprisen og Den norske fredsfilmprisen på TIFF.

Uten bruk av fysisk vold og trusler, men gjennom intrikate rollespill og retorikk klarte en liten gruppe unge gutter med innvandrerbakgrunn ved mer enn 40 tilfeller å rane jevnaldrende ungdom i Göteborg. Basert på disse virkelige hendelsene har Ruben Östlund laget en fascinerende og tidvis humoristisk film som skildrer et ran i detalj.

Filmen følger tre unge gutter som blir presset stadig lenger inn i en situasjon de ikke kommer seg ut av. Resultatet er en urovekkende og intens film om barn overlatt til seg selv. På intelligent vis berører Play flere brennbare spørsmål om menneskelig adferd og vårt samfunn. Nettopp derfor har filmen vakt mye debatt i Sverige, og står i etterkant igjen som en film som ikke bare var aktuell da den kom, men som på sett og vis er enda mer relevant i dag.

Før filmvisningen 6. desember vil Marit Aure, førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsvitenskap, UiT, holde en innledning. Begge visningene er del av vår Ruben Östlund-serie i desember. Vi viser alle Östlunds spillefilmer, inkludert hans siste film - gullpalmevinneren The Square. Filmserien er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Tidligere visninger:

  • mandag 04.12.17 Kl. 20:45
  • onsdag 06.12.17 Kl. 20:30