PLANETKRIGEN

PLANETKRIGEN

Regi:
Jimmy T. Murakami
Lengde:
1t 44m
År:
1980
Originaltittel:
Battle Beyond The Stars
Medvirkende:
Richard Thomas, Robert Vaughn, John Saxon, George Peppard
Land:
USA
Språk:
Engelsk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I could do wonders for that boy. I would recharge his capacitators... stimulate his solenoid... tingle dingle dangle prangle his transistors! You know... sex!

Når bondeplaneten Akir blir truet av en tyrannisk krigsherre, får den unge Shad i oppdrag å rekruttere leiesoldater for å beskytte planeten sin. Høres dette kanskje kjent ut? Ikke så rart, da denne filmen ble pitchet som "The Magnificent Seven in outer space", filmen som igjen var en amerikansk nyinnspilling av De syv samuraier (1954).

Produsert av B-filmkongen Roger Corman, prøver Planetkrigen å cashe inn på populariteten til Star Wars (1977), som ironisk nok var tungt inspirert av Akira Kurosawa og spesielt hans film Den skjulte festning (1958). Blir dette da en rip-off av en rip-off, som er en remake av en remake? Ikke mindre forvirrende blir det av at Robert Vaughn spiller samme rolle i Planetkrigen som han gjorde i De syv uovervinnelige (1960). Noe som derimot er helt sikkert er at dette er lavkultur over en lav sko, uten at det blir mindre sjarmerende og gøy av den grunn.

Trivia: James Cameron står for spesialeffektene til filmen og musikken er komponert av James Horner. Disse to skulle jobbe tett sammen flere ganger i løpet av karrieren på filmer som Aliens, Titanic og Avatar.

Tekst: Hroar Tømmervik

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap kjøpes i døra.

Tidligere visninger:

  • onsdag 04.12.19 Kl. 21:00