Pink Moon Se trailer

Pink Moon

Regi:
Floor van der Meulen
Lengde:
1t 35min
År:
2022
Manus:
Bastiaan Kroeger
Medvirkende:
Julia Akkermans, Johan Leysen, Eelco Smits
Land:
Nederland
Språk:
Nederlandsk (engelsk tekst)
Distribusjon:
Urban Sales

En sober, men samtidig overaskende vittig film om døden, alderdommen, og retten til å avslutte livet på ens egne premisser.

Når Iris sin 74 år gamle far helt ut av det blå forteller henne og broren at han har fått nok av livet og ønsker å dø, blir hun tvunget til å forholde seg til en helt ny, og for henne totalt absurd, situasjon. Mens broren aksepterer farens ønske, gjør Iris alt hun kan for å få ham på andre tanker, men uten å lykkes. Ute av stand til å forstå farens ønske, krever hun svar på ett enkelt spørsmål: hvorfor?

Pink Moon er regissør Floor van der Meulen spillefilmdebut, og filmen har blitt vist på en rekke festivaler over hele verden. Den vant blant annet prisen Next Europe Award ved Filmfest Sundsvall, hvor bla. Cinematekets egen programsjef satt i juryen.

Filmen har fått svært gode kritikker, og det som spesielt trekkes frem er hvordan regissøren og manusforfatternes evner å balansere det sørgelige og det komiske.

Merk: Filmen vises med engelsk undertekst.

Dette er en av mine absolutte favorittfilmer fra 2022! Den har ikke fått ordinær kinodistribusjon her i landet ennå så visningene på Verdensteatret blir av den eksklusive førpremiere sorten. Anbefales! – John-Kristian, programsjef ved Cinemateket

Tidligere visninger:

  • torsdag 06.04.23 Kl. 18:30
  • tirsdag 25.04.23 Kl. 20:45
  • lørdag 06.05.23 Kl. 18:00