PIKENE FRA ROCHEFORT

PIKENE FRA ROCHEFORT

Regi:
Jacques Demy
Lengde:
2t 6m
År:
1967
Originaltittel:
Les demoiselles de Rochefort
Manus:
Jacques Demy
Medvirkende:
Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, George Chakiris, Gene Kelly
Foto:
Ghislain Cloquet
Musikk:
Michel Legrand
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk (norsk tekst)
Distribusjon:
Nonstop Entertainment
Tilhører tema:
Månedens klassiker

En fest for øynene og for hjertet!

Jacques Demy fikk med seg samarbeidspartnerne fra Paraplyene i Cherbourg, Michel Legrand og Bernard Evein, for å lage enda en musikal i samme ånd. For å gjøre skuespillerne godt kjent med hverandre, samlet han i god tid før innspillingen hele stjernelaget av franskmenn og amerikanere (deriblant Gene Kelly og George Chakiris) i byen Rochefort-sur-Mer på den franske nordvest-kysten, som han bokstavelig talt malte om i pastellfarger. Resultatet ble en magisk og gledesmittende musikalsk komedie som inkluderer tolv sanger og fem balletter.

Catherine Deneuve og Françoise Dorléac (som er søstre også i virkeligheten, om ikke tvillinger) spiller de vakre, 25 år gamle tvillingsøstrene Garnier. Delphine gir timer i dans, Solange underviser i musikk, mens de begge venter på den store kjærligheten. Det viser seg at den skal dukke opp i hjembyen Rochefort, hvor et tilreisende marked plutselig har skapt en uvant livlig atmosfære. Den kunstneriske marinesoldaten Maxence har malt et bilde av sin drømmepike, og portrettet ligner Delphine - som han ennå ikke har møtt - på en prikk. Den amerikanske konsertpianisten Andy har oppdaget et vidunderlig musikkstykke, som viser seg å være skrevet av Solange. Også søstrenes mor drømmer om kjærlighet. Hun går rundt og angrer på at hun aldri giftet seg med mannen hun elsket, Monsieur Dame, uvitende om at han er på leting etter henne. Og at han driver en musikkforretning i nærheten.

Demy sa selv om PIKENE FRA ROCHEFORT at han ønsket "å fange den lykken som utstråles av friske, sunne, levende og glade mennesker." Den overstrømmende mottagelsen filmen fikk i pressen, tyder på at Demy har lykkes i sine ambisjoner. Avisen France-Soir kalte musikalen "en fest for øynene og for hjertet. Denne filmen, som er ulik alle andre og full av unge jenter i blomst, av vakker dans, vakre bilder og fortryllende musikk, byr oss et paradis vi trodde var fortapt, et paradis der søken etter kjærligheten er viktigere enn alt annet..."

Tidligere visninger:

  • søndag 16.02.20 Kl. 17:00
  • torsdag 20.02.20 Kl. 17:30