DELIVERANCE Se trailer

DELIVERANCE

Regi:
John Boorman
Lengde:
1t 49m
År:
1972
Originaltittel:
Deliverance
Medvirkende:
Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

God damn, you play a mean banjo!

Fire kompiser drar på kanotur for å oppleve en siste rest av villmark før elva gjøres om til demning. De forventer en vakker og idyllisk opplevelse, men får snart se en mer brutal side av ødemarken, og av de folkene som har valgt å bosette seg i den. Det som skulle være en hyggelig kanotur utvikler seg til en kamp på liv og død.

PICNIC MED DØDEN (DELIVERANCE) sjokkerte og begeistret kinogjengere da den debuterte i 1972. Filmen sendte Burt Reynolds’ karriere i rakettfart mot stjernehimmelen, og når man ser denne filmen er det lett å forstå hvorfor. Filmen er et intenst møte mellom sivilisasjon og natur, og er opptatt av å utforske hvordan det primale kan komme til uttrykk i begge. Filmen er nærmest totalt uten musikk, noe som var svært uvanlig på denne tiden. Et viktig unntak er filmens mest berømte sekvens – «Duelling Banjos».

Bak kamera finner vi den fantastiske action-regissøren John Boorman, og en av filmhistoriens fremste cinematografer, Vilmos Zsigmond. Det er dermed ingen overraskelse at filmen er en fantastisk visuell opplevelse.

Trivia: For å spare på kostnader så var ikke produksjonen forsikret, og skuespillerne måtte gjøre alle stunt selv.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Medlemskap og billetter selges i døra.

Tidligere visninger:

  • onsdag 12.09.18 Kl. 21:00