PHOENIX

PHOENIX

Regi:
Christian Petzold
Lengde:
1t 40 min
År:
2014
Medvirkende:
Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf
Land:
Tyskland
Språk:
Tysk tale, engelske tekster
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

"I no longer exist."

Berlin, 1945. Krigen er over. Konsentrasjonsleirfangen og jøden Nelly vender hjem med et kirurgisk rekonstruert ansikt etter brutal behandling i leiren. I etterkrigstidens Tyskland lengter Nelly tilbake til livet hun hadde før fangenskapet, med sin ektemann Johannes, men det er lettere sagt enn gjort. Johannes kjenner henne ikke igjen etter operasjonen, og kan det være noe i ryktene om at Johannes anga Nelly til tyskerne?

Phoenix er en stemningsfull, kompleks og slående vakker film med en atmosfære og eleganse som med hell kan sammenliknes med det beste film noir-sjangeren har å by på. Den utforsker hva vi ønsker å se i oss selv og andre, og hvordan hjerte og hjerne ikke alltid spiller på lag. Et Berlin i ruiner er en fantastisk ramme for Nellys drømmeaktige søken etter sitt gamle liv i en verden som aldri kan bli den samme igjen, og Nellys personlige traume flettes grasiøst sammen med byens smertefulle hamskifte etter nazismens fall.

Regissør Christian Petzold gjenforenes med skuespillerne Nina Hoss og Ronald Zehrfeld, som også spilte mot hverandre i Barbara fra 2012, og deres eksplosive samspill fortsetter Petzolds rekke av politiske filmer som gransker Tysklands bleke historie.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 29.09.21 Kl. 21:00